Vés al contingut

Casa de la Moreria

Municipi:
Aitona
Printer Friendly, PDF & Email
Tipus de patrimoni:
Patrimoni cultural material
Període històric:
Edat mitjana

El barri de la Moreria, al nucli antic del poble, conserva vestigis medievals de l’antiga ocupació musulmana de la vila. Una de les cases més destacades, és l’anomenada Casa del Rei Moro (BCIL). Disposa d’elements arquitectònics característics com: els arcs sota coberta o la galeria i els ràfecs a la part superior de l’edifici. També resulta interessant fer una volta pel Carrer del Forn, on es conserven restes del passat medieval. En una de les cases de la Moreria es trobà el 1961 un manuscrit de narracions morisques que evidencia.

Formació Adults

Història 1:

Analitzar els canvis econòmics i polítics de la Baixa Edat Mitjana, incidint especialment en la vida urbana i del comerç i, en els conflictes al món rural.

Analitzar el paper de l'Església en la cultura i la mentalitat medievals.

Identificar dels estils artístics essencials de l'època medieval.

L’observació de les cases ens permetrà comparar la diferència entre els habitatges antics i moderns de la vila i veure l’evolució de les vivendes

Podem aprofitar la riquesa arquitectònica de la Casa del Rei Moro per remarcar les característiques de la construcció dels habitatges civils  de l’Edat Medieval i Moderna.

Al parlar de la troballa del manuscrit es pot incidir en l’alfabetització en els nuclis rurals, en la literatura de l’Edat Medieval, en la relació entre població jueva, musulmana i cristiana...