Vés al contingut

Elements patrimonials

El Tossal de Moradilla és un tossal destacat a la carretera N-II amb una torreta de comunicació òptica (s. XIX) en el seu cim. Hi ha trinxeres i refugis de la Guerra Civil, amb adaptacions per a rodatges de pel·lícules.

El tossal on hi ha el vilatge és un esperó destacat que domina la vall d'Adar pel nord, la de Bigues i Maials, pel sud i la unió de totes tres per l'oest. La seva superfície és gairebé plana i fa uns 80 m de llargada per 40 m d'amplada.

La Farmàcia Pinyol de Llardecans va obrir les portes l’any 1848 i va estar en funcionament fins a la dècada dels vuitanta.

L’actual capella és del segle XVIII, d’estil aragonès i la seva construcció va durar un total de 19 anys, des de 1741 fins a 1760. Es compon d'una nau amb creuer i cúpula a l'encreuament, que es correspon a l'exterior amb un cimbori de rajola aragonesa.

Església barroca (segona meitat del s. XVIII) construïda a sobre de l’antic temple romànic. La seva construcció durà 10 anys, entre 1766  1776.

El Centre d’Interpretació del Patrimoni de la Guerra Civil Ermengol Piró ens mostra el pas de la Guerra Civil Espanyola (1936-1939) pel municipi d’Alcoletge a través del seu llegat material (militar, arquitectònic, etnològic…).

Es tracta d’un espai de caràcter etnogràfic i històric estretament relacionat amb la història recent de Vilanova de la Barca, endegat fa anys per Macià Polo, persona molt lligada a la vida cultural del poble i que amb el pas del temps va recollir i catalogar no

Aquest tossal està situat al nord-est del terme entre Alcoletge i Vilanova de la Barca i permet visitar quatre tombes medievals excavades a la roca i trinxeres durant la guerra

La timoneda d’Alfés se situa a l’interior de l’espai natural protegit dels Secans de Mas de Melons-Alfés.