Vés al contingut

La ruta proposada ens condueix a alguns dels jaciments arqueològics més importants de la comarca del Segrià. Concretament, es tracten els períodes del bronze final i la primera edat del ferro (ss. XIII-VI aC) d’una banda, i l’…

Es tracta d’un element patrimonial de caràcter arqueològic, consistent en un aflorament de roca sorrenca situat al nord-est del nucli de Torrefarrera. Enlairat a una altitud de 223 metres, aquest aflorament, visiblement modelat antròpicament i amb forma…

L'església de Sant Salvador està situada al carrer del Forn número 8, del nucli antic de Torrebesses. La trobarem al punt més alt de la Vileta, a 288m d’altitud per ser exactes. És un edifici d'una nau i absis semicircular, cobert amb volta de canó apuntada. Destaca la porta de…

Conegut des del segle X segons cròniques andalusines, el hisn (castell en àrab) de Carvinia va constituir un dels llocs claus de la defensa de Madina Làrida per la seva situació, a mig camí entre aquesta i…

L’ermita de Sant Joan de Carratalà data del segle XIII i és d’estil romànic. Construïda per l’ordre dels  hospitalers i suposadament, sobre una antiga mesquita. L’edifici consta d’una …

El barri de la Moreria, al nucli antic del poble, conserva vestigis medievals de l’antiga ocupació musulmana de la vila. Una de les cases més destacades, és l’anomenada Casa del Rei Moro (BCIL). Disposa d’elements arquitectònics…

És de l’època tardo medieval, la part de dalt és barroca del segle XVIII. Podia haver estat l’antiga mesquita. L'església de Sant Gaietà és un edifici de planta bàsicament rectangular. Té una nau amb dues capelles laterals comunicades entre si a cada costat, un creuer i un presbiteri amb sengles…